– I Råby längs väg 53 är det vilttätt på båda sidor om vägen och ofta har fordonen höga hastigheter och viltet rör sig fram och tillbaka över vägen. I mitt tycke borde det vara viltstängsel där, säger han.
Och detsamma gäller förbifarten Malmköping och Katrineholm.
– Varför stängslade man inte där med en gång när vägarna byggdes, undrar Anders Nilsson.
Viltet rör sig gärna mot vattendrag, som vid förbifarten i Malmköping. I svackan, precis i samhällets utkant, rinner Malmaån och ett kärr, som bland annat älgar drar sig till.
Anders Nilsson säger också att trafikanter blivit allt sämre på att observera vilt.
Men med ökat antal vilt, läs klövviltsstammar i Sörmland, ökar antalet olyckor. Det är ofrånkomligt.
Anders Nilsson passar också på att ge några råd till den som råkat köra på ett vilt. 60 procent av alla olyckor är med rådjur och rådjuren brukar oftast dö vid kollision, men är det så att djuret fortfarande lever ska man inte ta saken i egna händer för att djuret ska slippa lida.
– Ring alltid polisen, du har skyldighet att märka upp platsen för kollisionen med viltet men inte att stanna kvar till eftersöket kommer, säger Anders Nilsson.
Och vid kollision med älg eller vildsvin där djuret är skadat bör man över huvud taget inte lämna sin bil, enligt Anders Nilsson En skadad älg kan sparkas med sina klövar och springa på en människa och ett skadat vildsvin kan gå till anfall med sina betar eller bitas.
– Nollställ i stället trippmätaren, kör hundra meter och märk där ut platsen med en platspåse eller viltband och meddela polisen, säger Anders Nilsson.