Fylla och stök i helgen – 19 personer omhĂ€ndertagna

Helgen i Sörmland har varit tjafsig och konfliktfylld. Polisen har omhÀndertagit 19 personer i lÀnet för berusning och/eller ordningsstörning, och 14 personer misstÀnks för ringa narkotikabrott.

Det har varit en hel del fylla och stök i helgen, berÀttar polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Bilden Àr inte tagen i samband med helgens stök.

Det har varit en hel del fylla och stök i helgen, berÀttar polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Bilden Àr inte tagen i samband med helgens stök.

Foto: TT/Polisen/Lars Hedelin (montage)

Sörmland2021-08-08 09:01

Under pandemin har det varit ganska lugnt för polisen pÄ helgnÀtterna. Inte alla helger, men sett över tid. Den gÄngna helgens nÀtter sticker dock ut, och polisen har behövt gripa in i en rad konflikter och annat stök.

Totalt har polisen haft ett drygt 100-tal Àrenden att hantera under nÀtterna mot lördagen och söndagen, bara i Sörmland.

– Det börjar Ă„tergĂ„ till det normala nu pĂ„ helgnĂ€tterna, konstaterar polisens presstalesperson Thomas Agnevik pĂ„ söndagsförmiddagen.

19 personer har omhÀndertagits för berusning och/eller ordningsstörning i Sörmland. Dels alkoholpÄverkade personer och dels knarkpÄverkade personer. 14 fall av ringa narkotikabrott kan rÀknas in i helgsammanfattningen (fram till söndag förmiddag).

– Dit rĂ€knas Ă€ven drograttfylleri, förtydligar Agnevik.

undefined
Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen i region Öst.

TvÄ av dessa fall hÀrrör frÄn natten mot söndagen, nÀr polisen i en rutinkontroll utanför StrÀngnÀs fattade misstankar mot tvÄ personer i en bil: den kvinnliga föraren i 20-ÄrsÄldern och en manlig passagerare i övre tonÄren. BÄda misstÀnks ha varit knarkpÄverkade.

Är det nĂ„gon sĂ€rskild plats som sticker ut annars?

– Nja, det Ă€r rĂ€tt generellt. Men tĂ€torterna i första hand. Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

SÄvitt polisen kÀnner till har inga grövre brott förövats i Sörmland, Àven om det hÀnder att sÄdana anmÀls först i efterhand.

– Annars brukar ju fylla och sĂ„dant kunna föra med sig en del trĂ„kigheter, sĂ€ger Thomas Agnevik.

Bilden Àr inte tagen i samband med helgens stök.
Bilden Àr inte tagen i samband med helgens stök.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!