De små dunbollarna kliver runt i 33-gradig värme på ströförsett prasselpapper i två sammanhängande jätterum.
Alla kycklingarna är kläckta samma natt och transporterades från kläckeriet i Östergötland till gården Vinterled i norra delen av Gnesta kommun.
Här finns nu 34 000 kycklingar.
Om de är söta?
- Ja, jag tycker ju det, säger Peter Vårenius och plockar vant upp en kyckling i famnen.
Han har fött upp kycklingar på gården sedan 2001 och är en av de få kycklinguppfödare som är beredd att ta emot tidningen.
- Jag tycker att vi har ett ansvar att visa upp för konsumenten hur det ser ut.
Vårenius berättar att han har blivit varnad av branschkollegor för att ta emot pressen. Det kan spridas felaktiga bilder.
- Jag är stolt över vår kycklingnäring, men det går alltid att hitta felaktiga bilder.
När kycklingarna är som störst får det vara max 36 kilo kyckling per kvadratmeter.
- Ja, då är det fullt här.
Vad tycker då han själv, han som är beredd att visa upp sin verksamhet, om den kritik som finns av industrialisering och stora mängder djur på samma yta?
- Det är ju så, jag förstår den kritiken. Men vi har kommit så långt i den här industrialiseringen, så det är nog svårt att bryta.