Efter 20 år – Alex Voronov slutar som politisk redaktör

Efter 20 år på ledarredaktionen lämnar Alex Voronov Katrineholms-Kuriren. Den första juni börjar han som ledarskribent med utrikes fokus på Liberala Nyhetsbyrån, LNB.

Sörmland 18 maj 2022 08:55

I två decennier har Alex Voronov varit en ledarröst på Katrineholms-Kuriren, men den sista maj gör han sin sista dag på tidningen.

– Jag har trivts väldigt bra. Jag har lärt mig att tänka snabbt och skriva fort. Jag har flera tusen texter i banken och varje text har bidragit till kunskap, framför allt min men förhoppningsvis även andras. Jag kan inte tänka mig ett mer allmänbildande arbete än att jobba på en ledarredaktion, säger Alex Voronov.

Steget till LNB grundar sig i en önskan om att pröva nytt och få möjlighet att fördjupa sig i det krig som rasar i Ukraina där Alex Voronov är född, även om han växte upp i Ryssland. Hos LNB kommer Alex Voronov ha särskilt fokus på Ukraina, Ryssland och Östeuropa.

– Det här är en ödesstund för vår världsdel och jag vill bidra med det jag kan för att göra det som händer begripligt för folk i Sverige och driva på politiker och andra aktörer till att bidra till en positiv förändring, säger han.

Fram till att en ersättare rekryteras kommer Alex Voronov ersättas av Åke Wredén. Alex Voronov kommer dock sannolikt att florera på tidningens ledarsida även i framtiden i och med samarbetet med LNB.

– Vi är tacksamma över att vi har fått ha Alex hos oss i 20 år och vi förstår att han vill prova nya saker. Vi tror att det är viktigt att det liberala Mediasverige har en bred bevakning i de här frågorna, säger Eva Burman, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren.

undefined
Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa