Skatehallen ska renoveras – får bidrag på 800 000

Skatehallen ska rustas upp och bli en levande plats för alla skatefantaster. Vingåkers skateförening har fått ett bidrag på 800 000 kronor och till sommaren hoppas man att hallen står klar.

3 november 2017 07:00

Styrelsen i Vingåkers skateförening har under året jobbat aktivt för att kunna lägga upp en plan på hur skatehallen ska renoveras. Deras driv har gett resultat för i december blev det klart att föreningen får 800 000 kronor i bidrag. Häften av summan kommer från Vingåkers kommun och den andra hälften från Sörmlands idrottsförbund.

‒Det känns jättekul! Det här har varit ett mål som vi strävat efter, men att vi skulle få nästan en miljon kronor hade vi aldrig räknat med, säger styrelsemedlemmen Tobias Christensen.

Lokalen, som har några år på nacken, är sliten och saknar isolering. Därför blir första steget med renoveringen att isolera hela byggnaden och därefter ska det byggas ramper. Även en kontorsdel ska byggas i ena hörnet och det kommer ligga en våning upp som ett litet loft.

De har tagit hjälp av ett företag som ritat upp ett designförslag på hur hallen ska se ut. Det är efter den ritningen de utgår ifrån och förhoppningarna är att hallen ska vara så gott som färdig till sommaren.

‒Vår vision är att bli klara till sommaren men sen får vi se hur fort allt flyter på, säger Tobias Christensen.

I dag är Vingåkers skateförening relativt liten, sett till antalet medlemmar, men de hoppas på att den nya hallen gör att fler kommer visa intresse.

‒När allt väl kommer i gång tror jag att det kommer rulla in fler personer, säger Joakim Toivanen, som också sitter i styrelsen.

Under våren och sommaren har föreningen lagt ner mycket jobb på att riva de förfallna ramper som fanns. Godsmagasinet har också utrustats med nya fönster och en ny trapp.

Det är ett engagerat gäng grabbar som drar rodret för att alla skatefantaster ska få någonstans att hänga. Med en loungedel i ena änden av lokalen hoppas de också att hallen blir en mötesplats för alla medlemmar som vill umgås. För det är just umgänget samt friheten och kulturen som gör det så roligt att skejta, menar de.

‒Det är en frihet och det finns alltid något nytt trick att lära sig eller förbättra, säger Ludwig Lövdal.

‒Jag åker inte själv men jag älskar skatekulturen. Det känns lite rebelliskt att skejta och det gör det väldigt lockande, säger Henrik Källman.

Vingålkers skateförening

År som aktiv: Cirka 1,5 år.

Styrelsen: Tobias Christensen, Joakim Toivanen, Henrick Krey, Ludwig Lövdal, Andreas Lindblom, Marcus Forsyth och Henrik Källman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa