Skateföreningen föreslås få nytt bidrag

Skateföreningen får 20 000 kronor som tidigare öronmärkts för bygget av skatehall i Baggetorp. De föreslås också få ytterligare 50 000 kronor för att kunna färdigställa sin skatehall i gamla godsmagasinet.

Tobias Christensen, Arvid Lindholm, Joakim Toivanen och Andreas Lindblom är fyra av sju styrelsemedlemmar i Vingåkers Skateförening.

Tobias Christensen, Arvid Lindholm, Joakim Toivanen och Andreas Lindblom är fyra av sju styrelsemedlemmar i Vingåkers Skateförening.

Foto: Anna Mi Skoog

Vingåker2019-10-15 19:13

Bidraget till en skateramp i Baggetorp beviljades för ett par år sedan, men intresset falnade innan rampen hann bli verklighet. Vingåkers Skateförening ställde därför frågan till kommunen om de får använda de 20 000 kronorna på kontot till skatehallen i gamla godsmagasinet i stället. De ställde även frågan om de kunde få ett ytterligare tillskott för att kunna bygga hallen helt färdig. 

Kommunstyrelsen hade frågan uppe vid sitt möte på måndagen. Förslaget var då att bevilja de öronmärkta pengarna och dessutom ge ytterligare ett bidrag på 50 000 kronor. 

– Vi beslutade att de får de öronmärkta pengarna. När det gäller de 50 000 kronorna, så delegerade vi det till arbetsutskottet att besluta om. Det är ju ingen som är inne på att de inte ska få pengarna, men vi ville ha en dragning av vad de tidigare bidragen har gått till och höra hur föreningen tänker sig framtiden, förklarar Anneli Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Tanken är också att politikerna ska bjuda in sig till föreningen och titta på lokalerna. 

– Vi är superöppna för besök. Det är viktigt för både oss och politikerna att de får se vilket arbete både vi och Vingåkers ungdomar lagt ner, och hur långt vi har kommit, säger Tobias Christensen, kassör i Vingåkers skateförening. 

Från föreningens sida är man tacksam för tillskottet, och för förslaget om ytterligare tillskott. 

– Jätteroligt att vi får lite pengar, säger Joakim Toivanen, ordförande. 

– Vi har väntat länge på att kunna färdigställa hallen, säger Andreas Lindblom, vice ordförande. 

Omvandlingen av det gamla godsmagasinet till en skatehall har pågått sedan 2016. Kommunen har lagt drygt 660 000 kronor på yttre renovering, och till inre renovering har kommunen och Sörmlands idrottsförbund bidragit med vardera 400 000 kronor. Men ännu återstår ytterligare ett par ramper att bygga. 

 Klubben har ett 30-tal aktiva medlemmar och sju personer i styrelsen. När de får hallen helt färdig finns planer på att starta träning med ledare, och också att starta tjejskate. 

– Då kanske det är fler som börjar. Vi har väldigt få tjejer nu, men vi välkomnar fler, säger Tobias Christensen. 

Att hallen tagit tid att bygga har dock inte bara varit till nackdel. 

– Vi har fått tid att utvecklas i våra roller i föreningen, säger han. 

Arvid Lindholm visar några tricks på brädan i den färdigbyggda rampen.
Arvid Lindholm visar några tricks på brädan i den färdigbyggda rampen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!