Ryanairs vd: "Inte orolig för beställningen"

Efter helgens krasch i Etiopien får flygplansmodellen Boeing 737 Max 8-plan flygförbud i hela Europa. Men Ryanairs vd Michael O'Leary är inte orolig.

– Vi gör inga förändringar just nu, säger O'Leary.

Ryanair har beställt 135 stycken 737 Max 200-plan, en modifierad version av Max 8.

12 mars 2019 17:47

Efter att ett flygplan, av Boeings modell 737 Max 8, kraschat i Etiopien i helgen – där 158 personer miste livet – har olycksplanet fått flygförbud i hela EuropaIrish Independent.

Flygplansmodellen 737 Max 8 får flygförbud i hela Europa, men även i Kina, Australien, Sydkorea, Indonesien, Brasilien, Singapore och Malaysia blir planen av den modellen kvar på marken. Dessutom har Tysklands transportminister Andreas Scheuer meddelat att Tyskland stänger sitt luftrum för Boeing 737 Max 8-plan. Även Australien och Irland stoppar flyg av modellen i sitt luftrum.

I Sverige stoppade flygbolaget Norwegian och researrangören TUI Nordic sina flyg med flygplanstypen redan innan det europeiska flygförbudet infördes.

Ryanair, som flyger från bland annat Skavsta flygplats utanför Nyköping, har plan av modellen 737-800, men har alltså beställt 135 nya plan. Ryanairs VD Michael O'Leary säger att han inte är "speciellt orolig" över beställningen, och att han tror att undersökningen av hur kraschen i Etiopien kan ha gått till är färdig innan de första nya planen levererats.

– De har hittat den svarta lådan, så vi väntar och ser vad Boeing och säkerhetsbolagen säger, säger O'Leary till Irish Independent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Ringberger