Robin vill ha en discgolfbana i Vingåker

15-årige Robin Stensson i Vingåker vill elitsatsa på discgolf. Han tog kontakt med kommunen för att prata om möjligheten att anlägga en bana på orten – och fick positiv respons.

15-årige Robin Stensson i Vingåker satsar hårt på favoritsporten discgolf. Nu ska han ha möte med kommunen om möjligheten att skapa en bana på orten.

15-årige Robin Stensson i Vingåker satsar hårt på favoritsporten discgolf. Nu ska han ha möte med kommunen om möjligheten att skapa en bana på orten.

Foto: Anna Mi Skoog

Vingåkers kommun2019-12-02 17:08

Det var i somras som 15-årige Robin Stensson från Vingåker prövade på discgolf, eller frisbeegolf för första gången. 

– Och jag fastnade direkt, berättar han. 

Hela sommaren var han på banan i Brevens bruk och tränade i stort sett varje dag. 

– Jag tog bussen till Högsjö och där hade jag en cykel, så att jag kunde cykla den sista biten. Men sedan tog jag mopedkörkort och då blev det lite lättare, berättar han. 

Att ingen dag på banan är den andra lik är ett skäl till att Robin Stensson älskar sin sport så mycket. 

– Det är en överraskande sport. Man kastar aldrig samma kast två gånger. Det kan gå jättebra en dag, och dåligt nästa, förklarar han. 

När skolan började för höstterminen blev det svårare att hinna träna. Robin fick då möjlighet att köpa en begagnad discgolfkorg att ha hemma i trädgården. Nu tränar han hemma mellan en halvtimme och tre timmar varje kväll. 

– Gräsmattan har blivit helt lerig för att jag har tränat så mycket, berättar han. 

Redan under sommaren fick han idén att kontakta kommunen och föreslå att man anlägger en discgolfbana i Vingåker – en bana både för elitsatsande discgolfare och för vardagsmotionärer i alla åldrar. 

– Jag ringde runt i kommunen, men jag kom inte riktigt fram till rätt person, berättar han. 

Innan han gav upp bestämde han sig för att göra ett sista försök. Det råkade vara samma dag då man höll storting i Tennisparken och samlade in Vingåkersbornas idéer. Han fick då kontakt med kommunens landsbygdsutvecklare Sara Sjöqvist, som uppmanade honom att gå ner till parken och lämna in sitt förslag där. 

– Sedan hörde hon av sig till mig. Och nu ska vi ha ett möte, berättar Robin, som är jätteglad över responsen. 

Tanken med mötet är att se över möjligheten att skapa en discgolfbana som ett Leaderprojekt med finansiering från EU. Representanter både från Leader och från Katrineholms discgolfklubb ska vara med på mötet. Kommunen ska också ta fram en karta som visar möjliga områden för anläggandet av en bana. 

Robin har också startat Facebookgruppen ”Vi som vill ha en discgolfbana i Vingåker” som i nuläget samlat cirka 90 medlemmar. 

– Så det finns arbetskraft som skulle kunna hjälpa till med en bana, säger han. 

Nu är Robin hoppfull inför mötet. 

– Jag är jätteglad och exalterad. Jag skulle bo på banan om den blev verklighet, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!