Varannan torsdag med början den 3 oktober är det tänkt att träffarna ska hållas, och det är Vingåkers ryttarförening och tjejjouren Miranda i Katrineholm som gemensamt står bakom dem. 

–Den första gången kommer vi att börja med att fika och lära känna varandra. Då kommer också Emma Karlsson från tjejjouren Miranda och berättar om vad hon jobbar med och vad föreningen är. Vi kommer också att göra olika samarbetsövningar, förklarar Kristin Edvinsson, ridskolechef. 

Under de kommande träffarna blir det olika teman som tas upp. Det kommer att handla om vänskap, familj, psykisk ohälsa och om #Metoo. Det blir också olika föreläsare som medverkar. Bland andra kommer polisen för att prata om handboken Stopp min kropp. 

Träffarna vänder sig till alla som identifierar sig som tjejer, och som tonåringar. 

– En del identifierar sig som tonåringar när de är tolv, och vi har inte velat sätta någon åldersgräns. Vi vill hellre att alla ska kunna vara med, förklarar Kristin Edvinsson.  

Det är första gången som ridskolan anordnar en grupp för tjejer där det inte är hästar som står i fokus – även om det också den här gången finns möjlighet att vara tillsammans med hästar. 

– Men det ska bli jätteroligt! Och det är flera som pratat om att de vill komma, säger Kristin Edvinsson. 

Anmälningar till kursen görs till tjejjouren Miranda. 

– Vi hoppas att det ska bli ett skönt häng och bra stämning, men att de också ska få något med sig, säger hon.