Söndagen den 11 september drar den sjätte upplagan av Aptitrundan i gång, där sörmländska matproducenter öppnar upp för besökare att smaka på olika sorters mat.
Inför evenemanget har även två restauranger i varje stad eller region valts ut, för att besökarna ska ha möjlighet att smaka en måltid med sörmländska råvaror.
En av de sexton restaurangerna är Rejmyre Gestgivferi.
– Jag började skratta lite när jag fick veta det, för vi ligger ju i Östergötland. Men de har gjort ett undantag och det känns fantastiskt att bli utvald, säger Ceith Landin som är en av ägarna.
Rocco Gustafsson är projektledare för Aptitrundan och berättar att valet av Rejmyre Gestgivferi dels berodde på rekommendationer från flera håll.
– De är extremt duktiga och gästerna kommer att få avnjuta en fantastisk måltid. Vi har funderat över vilka restauranger som håller hög klass och som har rätt approach när det gäller lokala produkter, säger han.
Ett 40-tal gårdsbutiker och matproducenter av olika slag som deltar i Aptitrundan i år. Några av dem är Båltsnäs gård i Katrineholm, Lida gård utanför Flen och Berga kulturkapell i Vingåker.
Att även restauranger inkluderas är nytt för i år. Förutom Rejmyre Gestgivferi har även Dufweholms herrgård i Katrineholm och Julita Wärdshus tillfrågats.
Trots att Rejmyre ligger i Östergötland och inte Sörmland får Rejmyre Gestgivferi alltså delta i evenemanget.
– Vi är stolta över dem även fast de inte tillhör vårt län, säger Rocco Gustafsson.
Ceith Landin har redan börjat fundera över hur menyn kommer att se ut.
– Det finns många duktiga lokala producenter här omkring. Jag kommer att träffa dem och tillsammans bygga en meny i kombination med mat och dryck, säger han.