Generationsskifte och nysatsningar på Reijmyre glasbruk

Under måndagen tog Viktor Söderberg över rollen som verkställande direktör på glasbruket efter Ulf Rosén.

Viktor Söderberg tog under måndagen över vd-rollen från Ulf Rosén på Reijmyre glasbruk.

Viktor Söderberg tog under måndagen över vd-rollen från Ulf Rosén på Reijmyre glasbruk.

Foto: Joachim Sorbe Arkiv

Rejmyre2021-01-26 12:28

Sedan maj 2019 äger Viktor Söderberg och Ulf Rosén Reijmyre glasbruk tillsammans. Nu övertar Söderberg vd-rollen, men Ulf Rosén kvarstår som rådgivare och kommer även att fortsätta som projektledare för vissa nyckelprojekt. 

"Det ska bli mycket spännande och roligt att ta över stafettpinnen från Ulf och operativt leda glasbruket. Vi har ju ekonomiskt klarat utmaningarna under coronaåret 2020 mycket bra och står starkt rustade inför 2021", kommenterar Viktor Söderberg sin nya roll i ett pressmeddelande.

Nu pågår arbetet med att iordningsställa och tända en tredje smältugn.

"En tredje ugn i produktion kommer öka produktionskapaciteten men även flexibiliteten, vilket är nödvändigt för att kunna utveckla verksamheten. Den nya ugnen kommer även kräva nyanställningar", berättar Söderberg.

Ulf Rosén, som nu lämnar vd-uppdraget vidare, är uppvuxen i Rejmyre. Han har arbetat som vd inom svensk glasindustri sedan 1985, då han tilträdde som ägare och chef för Lindshammar glasbruk i Småland.

"Nu när jag fyller 64 år känns det som helt rätt timing att lämna över rodret. Viktor är en ung, men samtidigt erfaren entreprenör och har förståelse för den nya digitala ekonomin. Han är rätt person att förvalta detta industriarv och leda Reijmyre Glasbruk in i framtiden" kommenterar Ulf Rosén. 

Han är glad och tacksam över att få avrunda sin karriär på Reijmyre.

"Jag är ju uppvuxen i brukssamhället Rejmyre och har fått arbeta tillsammans med mina gamla barndomsvänner".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!