De tar över glasbruket

Nu är det klart, Reijmyre glasbruk har fått en ny ägare. Ägarbytet innebär att några av de anställda får leta nya jobb.

Foto:

Rejmyre2015-10-19 14:15

Det blir Arnfinn Röste, Ulf Rosén och Magnor glasverk AB som tar över driften av glasbruket i Rejmyre. Det stod klart efter en presskonferens i går eftermiddag.

- Det känns fantastiskt, men det är ingen lätt uppgift. Nu hoppas jag att vi kan utvecklas till ett lönsamt företag. Vi måste jobba med lönsamhet, få in ordrar och ha en effektiv produktion så att det blir pengar över, säger Ulf Rosén som själv är uppväxt i Rejmyre.

Det var i mitten av augusti som glasbruket i Reijmyre, som grundades 1810, många turer fram och tillbaka kring vilka som ska ta över verksamheten. Men nu är det alltså klart att verksamheten fortsätter med nya ägare. Ett glädjande besked för de anställda.

- Det var stor oro att det inte skulle bli något över huvud taget så vi är glada att de har hittat en lösning, säger Jan-Erik Svenblad, ombudsman på IF metall.

Beskedet innebar också tråkiga nyheter för personalen. Glasbruket har i dagsläget 18 anställda, men några av dem får se sig om efter nya jobb framöver.

Elva personer har fått erbjudande om återanställning och har fram till fredag på sig att lämna besked. Alla detaljer är dock inte klara ännu.

- Vår förhoppning är att flera av glasbrukets anställda ska erbjudas återanställning, förhandlingar pågår med fackföreningarna och arbetsförmedlingen för att finna bästa möjliga lösning, säger Ulf Rosén.

Vidare slår den nya ägaren fast att glasbrukets verksamhet med lokalt och munblåst glas i fokus ska kvarstå.

I och med köpet övertogs även stora lagervolymer och rabatter i fabriksbutiken är att vänta, till dess att lagret har nått "lagom nivå".

Magnor glasverk är ett norskt företag som startades 1896. Företaget säljer produkter på en rad orter i Norge och har även återförsäljare i Storbritannien, Kanada och Japan. Fabriksförsäljning finns tio mil utanför Oslo, nära den svenska gränsen. Magnor äger även Lindshammar glasbruk i Småland, där Ulf Rosén tidigare har varit vd, som bland annat ligger bakom glasobelisken på Sergels torg i Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om