Var inte snöblind när solen faktiskt skiner

I denna vårvintertid råder en överenskommelse. Vi förenas i åsikten om att vintern hängt i för länge och vi längtar samspelt efter barmark, solstrålar och temperaturer som tillåter lite mer bar hud (pannan och anklarna till exempel).

Foto:

Övrigt2018-03-26 08:03

Sällan är man mer överens och i genom hela staden ekar en kollektiv suck om att "vara ute i det fina vädret".

Dessvärre ekar det inte av fotsulor mot marken. Parkbänkarna är inte fullsatta. Inte ens när veckan bjudit på strålande sol, syns det nyss så kollektiva intresset för ett vårväder i praktiken.

Det känns lite som att vi är barn som stannar inne på sommarlovet. Man vet inombords att de bästa sommarlovsminnena kommer i från grillning utomhus, badplatser, parker och cykelturer, men man förmår sig inte att ta steget ut.

Det är dags att göra lite verkstad av allt prat. Ta med dig lunchen ut när solen skiner, det tar inte lång tid. Vi behöver möblera om lite i vanorna visst, men hade vi lagt hälften av energin som vi lägger på att gnälla på vädret, på att faktiskt ta vara på solen, de milda vindarna och plusgraderna, hade vi nog inte haft så mycket att gnälla på.

Med det sagt tågar vi snart in i april och jag kommer väl att gnälla som aldrig förr. Men inte utan att faktiskt göra det bästa av de dagar när solen tittar fram och mössan kan bli kvarglömd på hatthyllan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!