Välkommen till oss!

Övrigt2010-04-20 11:05

Just nu har vi flyttsnurr här på Mänskligtredaktionen. Logistiken, som man numera säger med ett fint ord, är avklarad. Nu ska vi vänja oss vid nyordningen, och även ni kära läsare.

Flytten handlar om folk. Mina kära kolleger på Mänskligtredaktionen, redaktör Carina Ekdahl och Anders Göransson, ska ägna sig åt andra uppgifter på tidningen i fortsättningen. Vi är två kvar sedan förut, och en ny kommer till.

Undertecknad är från och med i dag redaktör för Mänskligt. Jag kommer att fortsätta träffa er som reporter. Det vill jag inte missa! Varje möte med en ny människa är berikande.

Ingela Gustafsson redigerar liksom tidigare våra sidor, och ny reporter/redigerare blir Magnus Petersson. Tillsammans ska vi fortsätta göra Mänskligtsidor som vi hoppas ni ska ha glädje av. Man ska ju tycka om sin tidning!

På Mänskligt skriver vi om livet. Det finns så mycket att berätta! Tack vare er kan vi göra det. Varje människas berättelse är en del av hur vårt samhälle ser ut, och har sett ut. För en del har motgångarna varit många, för andra verkar livet gå som på räls.

Vi lever i en privilegierad del av världen. Mänskliga känslor är dock desamma över hela jorden. Föräldrars oro för sina barn, kärlekens ljuvhet, ilskan över orättvisa, sorgen när man mister någon man har kär.

I dagarna har vi blivit påminda om tillvarons oförutsägbarhet. Urkraften från vulkanen på Island har regerat hela Europas flygtrafik. Att alla flyg skulle kunna ställas in fanns väl inte i vår föreställningsvärld. Man räknar med att kunna genomföra det man planerat. Men ibland tar det stopp.

Famna livet är en bok av Agneta Ulfsäter-Troell. Den är skriven utifrån hennes släkthistoria, och gick som mycket omtyckt tv-serie i början av 90-talet. En stor del av historien utspelar sig på godsen Äs, Julita och Tomastorp i Sörmland. "Famna livet likt en vacker saga, väv av böljeslag och aftonglöd", är ord ur en dagbok där den unga skribenten citerar skalden Daniel Fallström.

På Mänskligt vill vi famna livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om