‒Om vi har tur är vi tre stycken här, säger Linn Vennerholm.
Men när Kuriren hälsar på under måndagen är det endast hon och pojkvännen Wil Geier som dykt upp för att ta hand om den gemensamma trädgården.
När odlingen startade var det som ett initiativ för att få fler att se fördelarna med hållbar utveckling. Tanken var att kunna mötas över odlingen och samtala kring vilket samhälle man ville ha och hur man skulle kunna skapa det.
Grundtanken var, och är fortfarande, att alla som vill ska kunna vara med och odla. Tidigare vana är inte det viktigaste, alla får bidra med den kunskap och tid som man har.
I år har gruppen halverats från första året, men de som är kvar har samma engagemang nu som då.
‒Det är kul att odla sin egen mat, men roligast är såklart när det är dags att skörda, säger Linn Vennerholm som är där minst en gång i veckan för att kolla till odlingen.
I det lilla trädgårdslandet odlar hon bland annat zucchini, brysselkål, jordgubbar och jordärtskockor. Även pumpor och örter ryms i odlingen.
Att många hoppat av under årens gång tror hon bland annat beror på att många har egna trädgårdar att pyssla med.
‒Det vore såklart mer hållbart om andra som inte redan har en trädgård hemma ville vara med och odla här. Jag gillar grundtanken att alla ska kunna hjälpas åt att odla, säger Linn Vennerholm.
Själv bor hon i ett radhus i Katrineholm, men trots att hon har en egen trädgård behöver hon mer plats för sina växter.
‒Åtta pumpor får tyvärr inte plats hemma i trädgården, säger hon och skrattar.
Wil Geiner, som också hjälper till med odlingen, tycker om att påta i trädgårdslandet. Det här är hans första år på Tillsammansodlingen. Han flyttade till Katrineholm från USA för bara en månad sedan.
‒Det är kul att odla saker, men det bästa är att jag samtidigt kan spendera tid tillsammans med Linn, säger han.