Skolskjutsansvarig vill inte svara på frågor

Enligt skolskjutsreglementet ska väntetiden vara så kort som möjligt, men i vissa fall kan det bli långa väntetider uppger Jörgen Rüdeberg, biträdande chef på bildningsförvaltningen.

Foto:

Övrigt2018-01-04 19:00

I kommunens skolskjutsreglemente står tydligt och klart att väntetiden för ankomst till skolan respektive transportens avgång från skolan ska vara så kort som det är möjligt. En brasklapp lämnas dock om att vissa elever kan få längre väntetider än andra för att skolskjutsen samordnas. Skolskjuts till och från friskola "kan beviljas i de fall då det kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska svårigheter".

Kommunens skolskjutssamordnare Lotta Öhrman vill inte svara på Kurirens frågor om skolskjutsregler utan hänvisar till sin chef Jörgen Rüdeberg.

– Hon har bett att få hänvisa till mig eftersom hon tycker att det känns tryggare att det sker den vägen, säger han.

Att det tog tre veckor innan familjen Alexandersson Nordin fick någon som helst återkoppling från skolskjutshandläggaren förklarar han med stora problem vid höstterminens start på grund av en ny skolskjutsupphandling med nya entreprenörer.

– Detta har gjort att ansökningar om busskort och så vidare har blivit kraftigt försenat. Det är inte normalläget och vi beklagar att det har blivit så här. Vi har nu anställt ytterligare en person som ska arbeta på deltid med skolskjutsfrågor för att kapa topparna för att det inte ska bli så här långa handläggningstider.

Är det rimligt att behöva vänta två timmar på skolskjuts?

– I vissa fall kan det bli så. Det är olika omständigheter och i det här fallet måste jag titta på vad det handlar om.

Ett busskort kostar 370 kronor i månaden. Borde det inte vara billigare för kommunen än skolskjuts?

– Det kan det ju vara under förutsättning att det inte redan går en upphandlad skolskjuts i det området. Det läggs upp körslingor och det är kilometerkostnaden vi betalar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!