Det var den 29 juli som Sara Svensson, vinnare av Arlas guldko, anlände till Särna för att vara en av tre kockar som lagade mat till brandmännen.
– Först fattade jag inte hur långt upp det var. När jag kom fram vid 21-tiden såg jag brandröken och möttes av militärhelikopter.
Hon fick bo i en husbil och köksmästaren var redan på plats. Arbetet väntade tidigt nästa morgon.
– Jag gick upp 06.00 och vi började med morgonmöte med de andra i restaurangen. Till lunchen fick jag packa 325 kalla matlådor och sedan lika många till middagen. Brandmännen var supernöjda med maten.
Innan Sara Svensson kom upp hade brandmännen vant sig vid att få mycket pastasallad.
– "Vad är det för smak på pastasalladen i dag?" frågade de, så jag försökte undvika salladen och variera maten så mycket som möjligt. De fick bland annat kyckling, rostbiff och potatissallad.
Hon och de två andra kockarna var ett välkommet tillskott för ordinarie personalen på restaurangen.
– De var rustade för en á la carte meny. Särnaveckan var precis över och de hade sett fram emot att vila upp sig och åkte på att laga 700 portioner mat per dag.
Samtidigt som Sara Svensson packade matlådorna hade hon grytorna i gång till restaurangen och tog hand om alla storkok. Arbetsdagarna pågick från 06 till 23.
– Efter dag fyra började det gunga. Vi glömde bort att äta själva. Jag gick ner fyra kilo på den här veckan.
Även om det var högintensiva dagar längtar hon tillbaka.
– Vi hade en fantastisk sammanhållning. Det fanns en tillit till varandra och man kunde inte låta små konflikter störa arbetet.
Hemfärden blev jobbig.
– Efter några timmar på vägen satt jag och stortjöt för att jag inte ville åka hem. Det var hemskt att åka därifrån.
Nu finns hon med på räddningstjänstens lista och de kommer att höra av sig om något mer händer.