På den pizzeria, som fick besök av en kommunal livsmedelsinspektör, konstaterades att tätningslisterna till kylskåpen under pizzabänken var slitna och trasiga. Inspektören kom också fram till att pizzeriaverksamhetens rutiner för nedkylning respektive återupphettning av livsmedel inte är ändamålsenliga. Rutinerna ska vara baserade på de såkallade HACCP-principerna.
När inspektören kontrollerade pizzerians frys hittades en parmaskinka som saknade livsmedelsinformation. Den restaurangansvariga personen på plats visste inte var skinkan kom ifrån.
Pizzerian fick också nedslag på att verksamhetens frys hade stora mängder is, vilket kan försämra fryskapaciteten.
Två snabbmatsrestauranger i Katrineholm har också fått kontrollbesök av en livsmedelsinspektör. En av restaurangerna fick anmärkning på trasiga och smutsiga lister i ett kylskåp.
Den andra snabbmatsrestaurangen fick nedslag på att det bakom fritösen var flottigt. Den restaurangansvariga personen förklarade att man har som rutin att dagligen rengöra bakom fritösen, men att detta inte blivit gjort dagen före inspektion.
De inspekterade verksamheterna har nu fått föreläggande om att bristerna måste åtgärdas. Om detta inte görs kan kommunen förena föreläggandet med vite.