Promenera in det nya året i Vingåker

På nyårsdagen kan alla som vill gå på en tipspromenad om nutiden. Allmänbildning, korvgrillning och utomhusaktiviteter utlovas av Vingåkers kommun.

Promenaden kommer att gå längs med ån i Vingåker.  FOTO: ARKIV

Promenaden kommer att gå längs med ån i Vingåker.  FOTO: ARKIV

Foto:

Övrigt2017-12-21 20:00

För den som vill börja sitt 2018 med att sätta sin nu- och samtidskunskap på prov anordnar upplevelseenheten vid Vingåkers kommun en nutidspromenad på nyårsdagen, den första i sitt slag.

– Vi kände att vi ville fira något kring nyår och kom fram till att detta skulle bli en bra start på det nya året. Det finns frågor för både vuxna och barn och vinnarna kommer att få priser, säger Elin Petterson, upplevelsesamordnare på kommunen.

Tipspromenaden kommer att bestå av 15 olika frågor om året som passerat. Frågorna kommer dels att handla om saker som hänt i Vingåker, men också runt om i världen. Själva promenadstråket som frågorna kommer att ligga utmed kommer att bli ungefär två kilometer långt och gå längs med ån.

Blir det bra väder sedan på nyårsdagens eftermiddag bjuds det på utomhusaktiveter och olika lekar. Förutom tipspromenaden är korvgrillningen en fast programpunkt.

– Vi har ingen aning om hur många det är som kommer i och med att vi anordnar detta för första gången, men vi hoppas ju såklart att många vill komma och ta sig en frisk promenad i det trevliga vädret tillsammans med oss, säger Elin Pettersson.

Hon själv kommer att vara på plats under evenemanget tillsammans med Elenor Larsson och Ulrika di Martini Brakel.

Men först blir det ”Jul till alla” i morgon på Säfstaholms slott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om