Polisen varnar – flera villainbrott

De senaste fyra dagarna har tre villor, en i Katrineholm och två i Vingåker, utsatts för inbrott. Nu manar polisen till vaksamhet.

Tre villainbrott på bara några dagar får polisen att mana till vaksamhet.

Tre villainbrott på bara några dagar får polisen att mana till vaksamhet.

Foto: Franca Armando

Övrigt2019-01-09 13:08

Det första inbrottet i serien skedde på lördagseftermiddagen, på Gennegatan i Värmbol. En kvinna i 60-årsåldern var ute en kort stund på eftermiddagen och när hon kom hem hade tjuvar tagit sig in och sökt igenom villan.

På tisdagen utsattes ett hus på Ekgatan och ett hus på närliggande Humlegatan i Vingåker för liknande inbrott. Ägarna var borta en kort stund och kom tillbaka till genomsökta hus. I samtliga fall hade tjuvarna tagit sig in genom fönstren och ut genom husens altandörrar. Kontanter och smycken, samt i något fall pass, har stulits och alla inbrott har skett efter klockan 15 på eftermiddagarna.

De tre inbrotten, med liknande tillvägagångssätt, har fått polisen att på sin Facebooksida mana till uppmärksamhet runt okända personer, och välkomnar tips. Polisens teori är att tjuvarna rekat utanför husen före inbrotten.

– När någon är borta en kort stund, kommer tillbaka och det har varit inbrott, då är det väldigt konstigt om ingen har rekat. Ju kortare brottstid, desto sannolikare är det att någon har koll på att man lämnat bostaden, säger Peter Göransson, kommissarie vid polisen i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Trots att alla tre inbrotten skett på tider när många rör sig ute, har inga vittnen trätt fram.

– Det har genomförts dörrknackning i något fall, men det är klart att vi är intresserade av iakttagelser. Det behöver inte vara att man sett något precis vid fastigheten, det kan lika gärna vara i närheten, säger Peter Göransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!