När den officiella invigningen med högtidliga tal och bandklippning klarats vandrade de tillströmmande till det partytält som ställts upp för det efterföljande minglet.
Det var en lång kö som ringlade sig långt utanför tältet. Men det var vare sig bubbel eller små snittar som Skanska, Banverk och kommun bjöd in till.
Två kockar hade fullt upp att servera en värmande soppa och nyttig bröd. De som redan hunnit får en skål av den doftande gulaschsoppan stod i grupper och talade sig varma om den nya vägen och om allt som har hänt och kommer att ske på fältet där förr skogen bredde ut sig.
De flesta var överens om att det bästa med vägen var att man slipper irritationsmomentet med järnvägsövergången och de till synes alltid nerfällda bommarna.
- Det här är jättetrevligt. För oss är det ett tillfälle som känns speciellt. Vi ägde den lilla stugan intill järnvägen vid Knorran. Det är lite som om att vi är en del i det här projekt, sa Maria Olander.
De är flera av de som följt byggnationen som känner lite extra för den snabba exploatering som skett på området där de förr gick och plockade bär och svamp. I takt med att sorlet steg intogs soppan som kockarna Mogens Grathwohn och Anders Johansson från Claudias kök hade full upp att hinna servera gästerna.
- Vi har följt de här sedan första spadtaget och vi satt faktisk uppe på natten när de installerade vägporten. Så invigningen ville vi inte missa. Och det här är ju grädde på moset, sa Bengt Persson och tog en stor sked av den rykande heta soppan.