Öppningsdatumet är bestämt för Pinchos

Efter en relativt snabb process för nya ägarna, är det nu klart med Pinchos premiär. Alkoholtillståndet blev klart förra veckan och nu iordningställer bröderna Gergin tillsammans med personal det sista i lokalerna i Katrineholm.

Samuel och Simon Gergin är redo för Katrineholm, nu iordningställs de sista detaljerna i restaurangen inför öppningen.

Samuel och Simon Gergin är redo för Katrineholm, nu iordningställs de sista detaljerna i restaurangen inför öppningen.

Foto:

Övrigt2018-05-23 16:20

Katrineholms-Kuriren har i tidigare artiklar berättat om problemen med att öppna en Pinchosrestaurang i Katrineholm. Personerna bakom uppstarten bröderna Simon, Viktor och Samuel Gergin som fick uppdraget eftersom de redan drev restaurangerna i Norrköping och Nyköping med framgång.

Hur har processen varit från den dag då ni sade ja till att driva restaurangen?

– Det har gått bra, vi har gjort det här ett antal gånger, det är många olika myndigheter som ska syna oss och jag trodde att det skulle ta längst tid med skattemyndigheten, nu när det är deklarationstider, men det gick ganska snabbt. I torsdags förra veckan fick vi allt klart och kunde bestämma när vi öppnar. Öppningen kommer att ske den sista maj med smygöppning för inbjudna dagarna innan för att trimma in personalen, berättar Sanuel Gergin

Har ni gjort några förändringar eller bara tagit över som det var?

– Vi har bytt ut en del möbler till nyare och så har vi fått mer inredning, det är en stor lokal med tillstånd för 150 personer och då gäller det att få en mysig känsla, säger Samuel Gergin.

Hanna Bengtsson sköter etableringen och är den som ska se till att verksamheten flyter.

Hur känns det och har ni fått tag i personal?

– Det känns spännande och taggat, alla är så nyfikna och på i Katrineholm. Personal har inte heller varit svårt att få tag i. Nu när vi öppnar så kommer det att vara totalt 15 heltidstjänster. Jag och Simon (Gergin) kommer att vara på plats den första tiden fram tills allt rullar på.

Kockar är en bristvara, har ni fått tag i det?

– Ja, det har vi fått, vi vill ha en mix av snabbmatskockar och restaurangkockar. Det är högt tempo i våra kök och det måste man klara av och det är inte alla vana vid. Men en mix gör att man kan stötta varandra i köket. Vi kommer att träffa alla på fredag och sedan börjar intrimningen i början av nästa vecka för att vi ska vara beredda från start.

Har du själv någon kännedom om Katrineholm?

– Jag kommer från Norrköping nu, men jag har gått på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm och har uppfattat Katrineholm som en liten mysig stad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om