Mormor och dotterson ansikten utåt

Vallabon Maud Bentzer började jobba på Karsuddens sjukhus 1966. Då var det nytt, och landstinget sökte personal. Maud Bentzer, som då hette Karlsson, blev ett av ansiktena utåt när en rekryteringsfolder skickas ut. Nu gör hennes barnbarn Jakob Lindblad samma sak.

Övrigt2019-01-18 08:45

Pia Fagerberg Svanqvist tipsade Kuriren om detta; Maud Bentzer är hennes mamma och Jakob hennes son.

Maud Bentzer berättar om bakgrunden till sin egen medverkan för att locka folk till landstinget Sörmland. Hon började jobba som mentalskötare på Karsudden 1966.

– Karsudden öppnade 1964 och vi hade lite dåligt med personal när sjukhuset var nytt. Vi gjorde en folder för att värva folk, och den skickade man runt till hela Sverige. Det kom en hel del skötare från Stockholm, från Beckomberga och Långbro bland annat.

Hur kom det sig att du var med i kampanjen?

– Jag tyckte det var häftigt. Det var ju en fjäder i hatten, det var skoj.

Numera är Maud Bentzer pensionär. Hon jobbade på Karsudden i 44 år, varav 40 år på lab. Och nu jobbar hennes dotterson Jakob Lindblad som skötare på Karsudden och är med i en rekryteringskampanj för Region Sörmland, som landstinget numera heter.

– Jag blev pensionär för åtta år sedan. Nu är det roligt att Jakob är med i en kampanj med samma syfte. Vi tyckte det var lite kul, säger Maud Bentzer.

Detsamma tycker hennes barnbarn.

– Hon har nämnt det någon gång, att hon var med, men det var inget jag tänkte på när jag gjorde det här. Efteråt har jag fått reda på mer, säger Jakob Lindblad.

"Kom och jobba hos oss" står det i en pratbubbla invid hans foto som syns här intill, och som är en del av kampanjen för att locka personal till det sörmländska landstingets verksamheter.

– Bilden togs i höstas, jag var till en fotograf på Kullbergska. Jag ställde upp mest för att det var en rolig grej, och man måste prova något nytt. De sökte folk som jobbar i hela landstinget, och Karsudden är en del av landstinget. Jag är typ ansiktet från Karsudden. Kampanjen är en rekryteringskampanj i hela Sörmland, säger Jakob Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om