Det kanske finns tendenser till positiva förändringar på Sävstagården i Vingåker. Med njutning sniffar man in matoset tre dagar/vecka från vårt kök. Det är Anette Adolfsson med sina medhjälpare som står för den bedriften. De senaste veckorna har vi, ”Håge” och ”Ello”, ätit dessa tre dagar. Det är verkligen väl och smakligt tillagat och varmt och värt priset. Övriga dagar kommer maten per bil från Humlegården. Tyvärr sker ändring av matsedeln allt oftare (exempelvis kan lax bytas mot friterad fisk). Beror detta på bekvämlighet, nonchalans eller inkompetens? Vi får väl protestera med att inte äta och låta maten återgå vid dessa tillfällen. Det händer, att maten smakar bra ibland.
Rekommenderar att så många som möjligt (även utifrån, släkt och vänner) äter de dagar som maten tillagas på Sävstagården. Tag kontakt med köket så ingredienser kan anskaffas.
För att det hela ska kunna utvecklas krävs en del åtgärder: Notera – det är beklämmande att vispmaskinen för tillredning av potatismos, anslag etc helt sonika bara försvann, ingen vet vart.
Det är frustrerande och fel att kökspersonalen ska stå med en elhandvisp för tillagning av många portioner.
Det finns många detaljer som vi förmodar att Viking Jonssons arbetsgrupp har tagit med i konsekvensanalysen (vilken vi fortfarande efterlyser).
Med hänsyn till kommande krav i samband med utbyggnaden av Familjecentralen bör köket vara i läge att möta dessa. Krav: Vispmaskin åter, ändamålsenliga frysar, en driftsäker diskmaskin och en tvättmaskin för den som är ur bruk.
Med hopp om dessa åtgärder och att antalet ätande ökar så önskar vi dem i köket verkligen lycka till.
H och L
för de boende på Sävstagården