Högsjös nya handlare gillar att anta utmaningar. Nu har han tagit sig an två, nämligen Coops Vingåkersbutik och Högsjös butik.
Daniel Gustafsson har bred erfarenhet när det gäller att driva butiker och han har haft flera olika centrala arbetsuppgifter inom Coop, bland annat som driftledare. Detta har även gett bred erfarenhet i vad som krävs för att få en butik att gå runt – något han har nytta av nu när han har fått möjlighet att driva Vingåkers och Högsjös butiker på franchisebasis.
Övertagandet skedde i början av sommaren och sedan dess har mycket energi lagts på att bygga om Högsjöbutiken.
– Det är en fantastisk resa som den här butiken har gjort. För fem år sedan skulle den läggas ned, men räddades kvar. Nu fick jag möjlighet att bygga om butiken och det har vi gjort själva. Personalen här är fantastisk och jag tycker att det är viktigt att de är en del i ombyggnaden och känner att det är deras butik, säger Daniel Gustafsson.
Vad är det ni har gjort?
– Först och främst har vi bytt alla gamla kylar och frysar. De nya är energisnålare, har lock och dörrar samt larm vilket gör att jag kan ha full kontroll även vid strömavbrott. Allt har bytt plats i stort sett, vi har skapat två torgytor vilket är otroligt i en så här liten butik att få till. Butiken har 204 kvadratmeters yta. Vi har tagit bort ett stort antal produkter som inte sålts men vi är flexibla med att ta in de varor våra kunder efterfrågar.
Vad är din vision om framtiden i butikerna?
– Vi måste återta platsen som mataffär och skapa matglädje. Kunden ska komma in i butiken och få inspiration till matlagning och gå härifrån med det han eller hon behöver. Tack vare torgytorna kan vi arrangera provsmakningar och demon som lockar kunden.
Jag tror att vi måste bryta loss de mindre landsbygdsbutikerna från de större stadsbutikerna. Det måste få vara skillnad med olika sortiment. Normalt ska vi i en liten butik inte ha bland annat storpack och kemartiklar men här ute i Högsjö måste vi ha det.