– Det är ingen idé att ni ringer på porttelefonen. För den fungerade bara de två första dagarna, säger Therese Karlsson och hänvisar till mobilen när vi ska hälsa på.
I januari gick flyttlasset, från gammalt till nytt, till en tvårummare på 55 kvadrat som vetter mot Eriksbergsvägen.
– Vi har gått och väntat på den här lägenheten sedan april 2018, det var då vi skrev kontrakt, berättar Therese Karlsson.
Det första hon upptäckte var ett hål i badrumsväggen.
– Eftersom kontoret ligger alldeles här intill så traskade jag ner dit och sa att det här är inte alls okej. Jag har sagt till två gånger. Det har gått en månad nu och vi har fortfarande ett hål i väggen. Det kan ju omöjligt vara bra med ett hål i väggen där man duschar.
Hon visar vidare hur duschväggarna hänger en centimeter ovanför klinkergolvet.
– När man duschar rinner det ut massor av vatten på golvet. Det finns heller ingen värmekälla i badrummet så det är jättekallt, berättar hon.
Therese Karlsson berättar att de erbjudits en handdukstork som går på el, men den skulle kosta drygt 300 kronor extra i månaden. Det tycker Therese Karlsson är för dyrt. De betalar redan 8555 kronor i månaden, inklusive kallgarage.
Tillsammans med sambon Eric Kjellman fortsätter hon att visa runt i lägenheten. De visar bucklan i diskbänken, den gula randen av tapetklister i taket, sprickorna i taket ovanför fönstret, hålet i parkettgolvet och skrapmärket på balkongdörren.
– Och här är någons fingrar, säger Therese Karlsson och visar tre märken som inte går bort på fönsterramen.
Hon ifrågasätter om någon över huvud taget gjort en besiktning av lägenheten innan hon och hennes sambo flyttade in.
Häromdagen kom det en krok i brevlådan och ett medföljande brev om att fler krokar var ett önskemål från hyresgästerna.
– Var ska vi sätta den? Det är inte krokarna som är problemet, säger Therese Karlsson.
– Vi gillar ju verkligen planlösningen. Allting kändes superbra men så hittar man fel efter fel. De som kommer hit lägger inte märke till det, men vi som bor i det ser felen hela tiden. Till slut blir det ju det enda man kollar på, säger Eric Kjellman.
Therese Karlsson och Eric Kjellman tycker att det är tråkigt att betala så mycket pengar för så många fel och för, vad de tycker, den dåliga servicen.
– Vi kommer att kräva någon sorts ersättning alternativt sänkt hyra tills alla fel är åtgärdade, säger Therese Karlsson.
KFAB är inte nöjda med bygget av lägenheterna i kvarteret Hästen.
– Det är inget vi är stolta över, säger Björn Johansson, marknadschef på KFAB.
Han är väl medveten om bristerna i Therese Karlsson och Eric Kjellmans lägenhet.
– Det finns brister både i den och i andra lägenheter. Vi vill inte att det ska vara på det sättet utan vi vill att våra hyresgäster ska vara nöjda med det som de har hyrt, säger han.
Har ni besiktat lägenheterna?
– Ja, de är besiktade och genomgångna tillsammans med byggare. Det finns protokoll förda och bristerna ska åtgärdas. När man köper en produkt, en bil eller vad det än är, så har man ju en garanti. Alla fel och brister förväntas åtgärdas av den som står för leveransen, i det här fallet de som har byggt.
Så hur lång tid har NCC på sig att åtgärda bristerna?
– Vi tycker att det borde ha varit gjort för länge sedan men det är det inte. Vi är definitivt inte nöjda med det här, vare sig med det de har levererat eller hur det har fungerat efteråt.
Björn Johansson säger att hyresgästerna kommer med sina problem till bostadsbolaget, med all rätt.
– Men vi har inte verktygslådan att åtgärda det för går vi in och åtgärdar problem som uppkommit i samband med byggnationen, då tar ju vi över ansvaret, och de säger de som byggt att "vad ska vi göra det där för, det har ju ni gjort".
Är det på gränsen till fuskbygge?
– Nej det tycker jag inte. Det är att gå för långt. Men det är mycket småfel.
Björn Johansson säger att lägenheterna är byggda enligt de byggnormer som finns men att det finns resonemang som man borde ha fört i ett tidigare skede.
Tycker du att det skulle ha varit värmekällor i badrummen?
– Ja, det kan jag tycka. Ja.