Malmköpingstjej kan bli Årets konditor

Cecilia Andersson från Malmköping har gått till final i tävlingen Årets konditor.

Övrigt2009-06-24 21:33

Cecilia Andersson från Malmköping utbildade sig på programmet Konditori och livsmedel i Västerås och på Bagare- och konditorutbildningen i Kristianstad. I dag jobbar hon på Tössebageriet i Stockholm.

Förra året vann hon tävlingen Årets pralin. Nu har hon kommit till final i tävlingen Årets konditor. Hon är en av fem som kommer att tävla mot varandra den 9 oktober i samband med Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Finalisterna har sju timmar på sig att göra två tårtor och en dessert. Temat är Karibien.

– Konditoryrket är min passion och det ska bli så kul att tävla i år. Den största utmaningen är att arbeta live inför en publik, då testas nerverna på allvar. Min styrka är smaker och textur/konsistens. Temat är väldigt roligt i år och jag har många funderingar på vad jag ska hitta på, säger Cecilia Andersson, i ett pressmeddelande.

Vinnaren får förutom titeln Svensk mästare också ett stipendium på 40 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om