Elever från hotell- och restaurangprogrammet har hållit sig i absoluta toppen av tävlingen länge och vunnit flera gånger.
Tävlingen, där skolor från Mälardalsområdet deltar, bygger mycket på samarbete. Kim Sjöholm och Malin Forsberg stod för matlagningen och Felicia Ekberg för serveringen i tävlingen. En glad Ceith Landin, lärare på Lindengymnasiet, berättade på måndagen att eleverna fick i uppdrag att tillaga köttbullar, potatispuré, rårörda lingon och gräddsås.
Gurka med knorr
Elevernas knorr blev en inlagd gurka som uppenbarligen föll juryn i smaken. Som efterrätt gjordes en pannacotta med bland annat kardemumma, med botten av digestivekex samt jordgubbssås till.
Felicia Ekbergs uppdrag blev att göra en dukning för en trerättersmeny med ett blomsterarrangemang.
- Det är alltid roligt när eleverna lyckas, säger Ceith Landin.
Alla motiverade
Han tror att det är engagemanget från både personal och elever på Lindengymnasiet som gör att skolan är så framgångsrik i tävlingssammanhang.
- Vi har motiverade lärare och elever som tycker att det är kul att laga mat och servera.
I pris fick eleverna bland annat kockrockar som deras namn ska broderas på.
Hur tvåorna firade? Med korv - och tårta.