Jerry får gräset att grönska

Våren är äntligen här och vägen till gröna gräsmattor känns plötsligt inte så lång längre. På Vingåkers IP har Jerry Karlsson påbörjat arbetet med att få gräsplanerna speldugliga inför fotbollssäsongen.

Övrigt2010-04-15 08:39

Vilken är din huvuduppgift med att underhålla Vingåkers IP?

– Jag klipper gräset, vältrar fotbollsplanerna och jaa, lite allt möjligt kan man nog säga att jag gör. I år har vi försökt starta en IP-kommitté med en grupp frivilliga som ska hjälpa till så jag känner mig inte helt ensam.

Vilka konsekvenser har vintern fört med sig för fotbollsplanerna?

– Ja, det är ju ingen tjäle i marken men det är väldigt mycket vatten. En av planerna har badat i 30 centimeter djupt vatten. Under en helg nyligen så lånade man pumpar och försökte sig på att pumpa bort det mesta. Jag var själv inte med men det var ett gäng som gjorde ett jättebra jobb.

Hur ser det ut inför premiären?

– Som det ser ut i dag så är planerna inte spelbara men jag hoppas att vi hinner få ordning på dem inför A-lagets premiär torsdagen den 29 april. Om man säger så här, skulle det spelas match på planerna i dag skulle det förstöra mer än vad det skulle göra nytta.

Hur tror du att det kommer att gå för Vingåkers A-lag i år?

– Jag har följt med så dåligt i år. Jag följde med bättre förr om åren och jag vet att det har varit ett blandat resultat i träningsmatcherna inför den här säsongen. Det är trots allt helt okej och det kan nog bli ganska bra. Laget är ju trots allt nykomlingar i division 5.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om