Högt tryck på Vikas välgörenhetsloppis

Tekniska verkens loppis vid Vika återvinningsstation blev en succé för alla inblandade. 77000 kronor fick KIF Basket med sig hem.

Simon och Charlie Rangstedt är rutinerade besökare på Vika-loppisen.

Simon och Charlie Rangstedt är rutinerade besökare på Vika-loppisen.

Foto:

Övrigt2017-09-07 18:18

– Vi är supernöjda, vi har haft en rolig dag där vi har jobbat tillsammans, säger Carina Löfving Lundin, ordförande för KIF Basket.

Föreningen blev i år för första gången utsedd till att ta hand om loppisen och dess intäkter, vilket är en del av idén bakom Vikaloppisen. Tanken är att intäkterna från insamlade, begagnade saker, ska gå till ett positivt ändamål.

När grindarna öppnades vid niotiden på lördagsmorgonen var trycket högt.

– Vi är chockade över hur många det är som är här och handlar. Folk springer för att få tag på sakerna de vill ha, säger Kenneth Spathon från KIF.

Fem överfulla containrar med allt ifrån teskedar till oanvända utemöbler har föreningen, unga och äldre, lastat ur och arrangerat under den gångna veckan.

– Det var en fantastisk känsla att se våra unga engagera sig för att genomföra detta. Med dessa pengar kommer vi verkligen satsa på att skapa en trygg miljö för både barn och vuxna, säger Carina Löfving Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om