Högsjödagen en fartfylld folkfest

Kvarnängsparken i Högsjö fylldes under lördagen med folk. Ortsbor, tillsammans med utomstående besökare, njöt av uppträdanden, marknad, lotterier och barnens favorit – godisregn.

Godisregnet under Högsjödagen blev en fartfylld programpunkt.

Godisregnet under Högsjödagen blev en fartfylld programpunkt.

Foto:

Övrigt2017-08-19 21:20

– Dagen motsvarade verkligen våra förväntningar. Det var mycket folk, mer än vad det någonsin varit tidigare, säger Jan "Tull" Karlsson, en av de drivande krafterna bakom Högsjödagen.

För vissa av besökarna är evenemanget helt nytt, men för andra är det återkommande och nästan traditionsenligt. Nils-Ove Österman är en av de återkommande gästerna.

– För mig innebär det nostagli att komma hit och ställa ut. Jag jobbade på Högsjö Bruk mellan 1959-1969 och trivdes fantastiskt bra innan jag skolade om till polis. Så nu har jag mitt bås här och tycker det är lika roligt att komma tillbaka varje år, säger han.

Chokladhjulet snurrade, hoppborgen var full av tjoande barn och föreningarnas tält och bås var ständigt uppvaktade. Trots att förmiddagen hade bjudit på regn kom solens strålar igenom lagom till att Byledraget spelade vid 12, och sedan höll vädret i sig under dagen.

– Allt verkade vara omtyckt, men Mats Rådberg & Rankarna blev en riktig höjdarprogrampunkt. Då var det fullt med folk, säger Jan "Tull" Karlsson.

Bland barnen var det återkommande godisregnet en storfavorit. Flera minuter innan samlades de i en bubblande klunga, redo att fylla mössor, påsar och fickor med det regnande godiset. Två av dem var syskonen Teodor och Tyra Lönn, som var där tillsammans med sin kusin och farmor. Att fånga godis är enligt dem det roligaste med dagen.

– Att det regnar godis har ju blivit en återkommande grej, den ska ju bara vara med, säger Jan "Tull" Karlsson.

Ett extra glädjande erkännande fick Högsjö Bollklubbs P13-lag, som mottog stipendiet på 25000 kronor från personstiftelsen. Orsaken och motiveringen bakom beslutet att ge laget stipendiet var att de under flera års tid uppvisat ett gott arbete och framförallt i år presterat bra med endast en förlust på elva matcher. Pengarna är menade att gå till något som främjar lagets verksamhet, så som träningsläger.

Dagen avslutades vid fyra på eftermiddagen efter det sista uppträdandet och det är redan spikat att det kommer att bli en Högsjödag nästa år igen.

– Det är ju roligt att det händer något här, att man kommer ut och träffar folk, säger Jan "Tull" Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om