Han har haft hand om flera hundra år gamla möblers hälsa, han har reparerat ladugårdsdörrar på godset Ericsberg utanför Katrineholm. Lars Andersson är född och uppvuxen i huset han bor i. Han är dessutom tredje generationens snickare på godset men nu lever han pensionärslivet.
Pensionärslivet består för "Snickar-Lasses del av en mix där familj varvas med snickarboa och besök på fiskemässor där han säljer sina askar och hustrun Sigrid säljer örhängen gjorda av bland annat fågelfjädrar.
Fiska har han gjort sedan barnsben men det var rörmokaren, Halvar Johansson och så var det Yngve Karlsson i Djulö som lockade in honom i flugfisket.
– Det var Halvar som lockade in mig 1972 genom att bjuda in mig till Älvdalen för att fiska och där fick jag min första fisk på fluga, det var en harr. 1974 köpte jag ett startset och började binda mina egna flugor. Både jag och frugan gillar att fiska med fluga.
För några veckor sedan var paret på fiskemässan i Stockholm och sålde sina alster.
När började du göra dina egna flugaskar i trä?
– 1978 började jag, jag tyckte inte om askarna i plast de hörde liksom inte hemma med flugfisket som är så naturnära.
Din flugask har fått stor uppskattning, hur många gör du om året?
– Jag gör dem i några olika storlekar men det blir kanske femtio till hundra askar varje år och alla går åt.
Vilken teknik använder du?
– Det är krysslimning, man kan kalla askarna för krysslimmade, fanerens fibrer ligger tvärs varandra. Det är masur, almrot, valnöt och vanlig björk.
Har du någon aning om var dina flugaskar hamnar i världen?
– Ja, jag skickar en hel del till USA och flera som har varit över till Nya Zeeland har tagit med askarna som presenter när det åker dit och fiskar. Kung Harald av Norge har en av mina askar och vår egen kung Carl XVI Gustaf fick en ask i present av sina kamrater när han fyllde 70 år. De hade fått tag på flugor som hade varit Gustav Adolfs en gång i tiden. Dessa flugor hade de fyllt asken med. Jag fick höra att asken låg centralt på presentbordet.