Nu närmar sig Katrineholmsgalan med stormsteg, för Mikael Dovholt är det extra hektiskt. Inte nog med att han ska sätta samman en meny som ska tillfredställa så många som möjligt, han har dessutom blivit pappa för tredje gången. Men han blir inte bara pappa för tredje gången. Det är dessutom den tredje galamenyn han ansvarar för.
Hur många kuvert kommer ni att servera?
‒Lite snabbt överslag ger att det brukar vara ungefär 450 gäster.
Går det att göra alla nöjda med maten?
‒Nej det är mycket svårt men vi gör alltid vårt bästa för att de ska bli nöjda. Det är dessutom en hel del specialkost att ta hänsyn, nu verkar det som att allergier har blivit vanligare. Jag har lite lättare att tänka på allergier eftersom flera i min närhet har olika allergier som jag måste ta hänsyn till hemma.
Hemma ja, vem är det som lagar maten hemma?
‒Det är jag och jag får väl skylla på mig själv. När min fru lagar mat har jag alltid synpunkter på maten, så det är inte lätt för henne. Jag får väl erkänna att jag är lite av en perfektionist och jag gillar att laga mat.
Vad blir det för meny i år på Katrineholmsgalan?
‒Det tänker jag inte avslöja, gästerna får beskedet antingen i pappersform med menykort vid bordet eller också kommer serveringen att presentera innehållet. Det jag kan berätta är att vi prioriterar lokalproducerat så långt det går.
Håller ni på att provlaga nu eller behövs inte det?
‒Oj, det är klart att vi provlagar, det gör vi hela tiden. Tillagningstiden måste stämma och smakerna sitta. Tyvärr kan jag inte provlaga hemma på grund av allergierna men fredag den trettonde april, dagen innan galan får jag göra ett sista test.
Hur många kommer ni att vara i köket under kvällen?
‒Vi tar folk från våra andra restauranger, som mest under upplägget kommer vi att vara sju i köket. Jag kommer att vara spindeln i nätet under kvällen, vi är ett sammansvetsat gäng så det kommer att gå bra.