"Thank you for today Ms Olsson!"
Lektionen är slut och Felicia Olssons fjärdeklassare säger hejdå i kör till sin lärare på Internationella Engelska skolan i Eskilstuna. De har haft lektion i muntlig framställning och en i taget har eleverna stått inför klassen och berättat om en pryl de gillar.
‒Jag älskar den här klockan, den är till och med vattentät, säger en liten kille stolt och skickar runt smartwatchen han beställt från Wish.
Lite extra högtidligt är det eftersom klockan också funkar som mobiltelefon - och sådana är helt och hållet förbjudna på Engelska skolan under skoltid. Varje morgon samlar Ms Olsson in mobiler och andra värdesaker och låser in dem i ett skåp. Och varje eftermiddag lämnar hon tillbaka dem till sina ägare. Så är reglerna på Engelska skolan.
En annan kille visar upp pokalen han fick när han spelade fotbollscup och utnämndes till planens schysstaste spelare, "den är det finaste jag vet" En flicka har med sig dalahästarna som hennes mormor gjort och berättar om hur de kommit till.
När föredragen är avklarade frågar vi hur det känns att ha en lärare som tävlar i Melodifestivalen. En skog av händer åker upp i luften, alla vill ge sin syn på saken:
‒Lite nervöst. Det är roligt att min lärare är känd, då känner jag mig också lite känd.
‒Det känns konstigt för jag har aldrig haft någon lärare på tv förut.
‒Spännande, vi ska ha massor av godis och snacks när vi sitter framför tv:n och tittar på henne.
‒Jag kommer att se till att hela min familj, ja, hela min släkt röstar på Felicia.
‒Samir och Viktor kommer inte att ha en chans mot henne. Det är klart hon kommer att vinna!
Nej, det råder inget tvivel om att Felicia Olsson har ett helt klassrum fullt av hämngivna supportrar i ryggen. Utan röster kommer hon knappast att bli på lördag trots att hennes elever aldrig hört henne sjunga.
Det är mycket medvetet, säger Felicia Olsson.
‒Jag vill skilja på rollerna. I skolan är jag Ms Olsson och inget annat. Då vill jag fokusera på skolarbetet och hålla Melodifestivalen på avstånd.
Men när det blev klart att hon skulle medverka avsatte hon ändå en hel lektion till Mellon:
‒Jag förstod att det skulle bli lite hysteriskt i klassen så under den lektionen fick de fråga precis vad de ville och jag svarade så gott jag kunde. Det gjorde att de fick Mellon ur systemet, liksom. Dessutom har jag valt att inte sjunga alls här i skolan eftersom jag vill behålla min professionalitet.
Hon hade tur i lottningen - hennes tävlingsvecka infaller under sportlovet.
‒Skolledningen har varit väldigt förstående, säger Felicia Olsson som för säkerhets skull tagit ledigt både en vecka före och en vecka efter sportlovet för att både hinna ladda inför och vila ut efter tävlingen.
Det var just här på Engelska skolan allt började. För bara några år sedan var Felicia själv en av eleverna och uppmuntrades av sin musiklärare, Mr Almkvist som hon numera kallar Håkan, att ta kontakt med de musikproducenter och det musikförlag hon fortfarande samarbetar med. Hon var bara 14 år när hon fick chansen att spela in en cover och några år senare blev hon uttagen till 2013 års Melodifestival. Då kom hon på femteplats i deltävlingen i Göteborg med "Make Me No 1".
‒Sedan dess har vi inte hittat någon låt som känts rätt. Inte förrän nu, då förlaget föreslog "Break that chain".
Förutom mamma, systrar, sambo och två kompisar finns musiklärare Almkvist och hans familj också på plats i Örnsköldsvik i morgon.
‒Men Håkan är så nervös att han inte vågar vara med på arenan på lördag, i stället följer han tävlingen från hotellrummet.
Felicia Olsson säger att hon är ganska oskolad som sångerska och egentligen mest sjungit för sig själv.
‒Jag brukade stänga in mig i badrummet och ställa datorn på spegelhyllan och så sätta i gång. Och mamma lät mig hållas. Samtidigt har jag alltid sett sången som en hobby. Att skaffa en utbildning och ha något att stå på har varit viktigast.
Under de fem år som gått sedan hon sist sjöng i Mellon har Felicia hunnit med att ta studenten, plugga engelska på Stockholms universitet och gå tre och ett halvt år på lärarprogrammet på Mälardalens högskola.
‒Men för snart ett år sedan kände jag "varför ha så bråttom?" Så jag bestämde mig för att ta ett steg tillbaka och göra ett uppehåll när jag fick jobb här på min gamla skola. Först undrade jag verkligen vad jag gett mig in på, det var så mycket att hålla reda på. Jag var väldigt ifrågasättande: Ska jag verkligen bli lärare? Men nu har jag lärt mig att balansera arbete och fritid. Engelska skolans fasta rutiner är en klar fördel när man är ny. För mig är det självklarheter som jag tycker borde finnas på alla skolor. Efter trekvarts läsår som lärare tvivlar hon inte längre: Hon kommer att gå färdigt utbildningen även om det skulle skrälla till i Melodifestivalen.
‒Vad som än händer är det bra att ha ett yrke att falla tillbaka på.
Om det är pirrigt inför lördagens tävling - så är det ingenting jämfört med förra gången.
‒Då var jag ju i ren chock. Nu känner jag mig mer förberedd på hela evenemanget. Låten har varit med mig sedan i augusti, den sitter i ryggmärgen. Sjunga har jag ju alltid gjort, men scenuttrycket är också viktigt. Att vara instruktör i body jam har hjälpt mig mycket och minskat nervositeten. Och för två somrar sedan spelade jag huvudrollen i Kolhusteaterns uppsättning av "Aida". Det var också en jättebra och utvecklande erfarenhet. Dessutom har jag ju blivit äldre!
Den mest hektiska tiden inföll före jul. Då for Felicia Olsson till Stockholm nästan varenda kväll efter jobbet för sångrepetitioner, klädprovningar och instudering av koreografin.
‒Det var tuffa månader, jag var sällan hemma före tio på kvällen. Efter nyår har jag mest ägnat mig åt att finslipa. Och träna mig i att gå i högklackat....
På lördag sjunger hon "Break that chain" i Melodifestivalens fjärde och sista deltävling som hålls i Örnsköldsvik.
Äntligen får hennes fjärdeklassare hemma i Eskilstuna höra Ms Olsson sjunga!