– Man kan tycka att det är självklart att din kropp är din, men #metoo-uppropen har visat att alla inte respekterar kvinnors gränser. Kvinnor våldtas och utsätts för sexuella trakasserier, säger Emelie Trolin från tjej- och kvinnojouren Miranda som medverkar i arrangemanget tillsammans med Zonta, Kulturföreningen Fogelstad, Aktiva kvinnor, Kvinnorna och staden, Katrineholm Pride och Aurora.
– Vi måste prata om gränser, säger Emelie Trolin som själv kommer att hålla i en programpunkt om porr.
Här blir det diskussion och visning av filmen "Pornland".
– Vi ser starka kopplingar mellan pornografin och mäns sexuella våld mot kvinnor. Porr i dag förmedlar rasism och kvinnoförnedring och hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Men majoriteten av ungdomar hämtar inspiration från porren. Vi vill ha en diskussion om hur vi kan skapa en förändring och erbjuda alternativ, säger Emelie Trolin.
Vidare under manifestationen på kulturhuset Ängeln blir det panelsamtal under rubriken "#metoo och Katrineholm". Katrineholms-Kuriren deltar genom journalisten Johannes Tångeberg. Tatueringsartisten Paula Lainé finns på plats och pratar om att bryta normer, om att arbeta i en mansdominerad bransch och om att äga sin kropp.
I Musikens hus möts åtta sångerskor för konserten #visjungerut, som är en del av #metoo-uppropen.
Hela kvinnodagsmanifestationen inleds med fackeltåg från torget till kulturhuset Ängeln.
– Vi har inspirerats av andra kvinno- och tjejrörelser och genomför ett fackeltåg för att uppmärksamma det tjejer och kvinnor utsätts för på grund av att de är kvinnor. Och vi hoppas fackeltåget ska locka med folk till Ängeln, säger Emelie Trolin.