Evert Eriksson avliden

Evert Eriksson, Eriksberg, Hansta i Vingåker, har avlidit i en ålder av 71 år. Eriksberg var hans barndomshem som han aldrig flyttade från. Han dog i sömnen i sitt hem.

Övrigt2009-05-23 12:36

Evert Eriksson var yngst av åtta syskon som växte upp på det lilla jordbruket. Han gick i Kåsta skola, och folkskola var den skolgång han fick; familjen hade inte råd med mer. Men hans kunskapstörst var stor och han läste livet igenom mycket. Ett särskilt intresseområde var historia, och i synnerhet andra världskriget. Han var mycket allmänbildad, och när vännerna körde fast med ett korsord ringde de till Evert. Han läste sina två morgontidningar DN och Katrineholms-Kuriren, och följde alltid med i det som hände, också via sina många tv-kanaler.

Evert Eriksson arbetade hela sitt yrkesliv som postiljon i Vingåker, förutom ett år på Vingåkers såg. Han körde post i tätorten, och blev på så vis bekant med många. Han tyckte om att prata och umgås med folk och bjöd gärna på kaffe hemma hos sig. Han reste även en del, bland annat besökte han släkten i Amerika.

Jakten var också ett stort intresse. I mer än tjugo år jagade han i Värmland med ett jaktlag från Vingåker. I Hansta hjälpte han jaktlaget där att bevaka området och hålla koll på viltet. Han var också fågelskådare.

Närmast anhöriga är tre systrar, Gunborg Eriksson i Vingåker, Ulla Eriksson, Örebro, och Barbro Wikström, Hansta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om