En tacksam man

Det lyser om Muhanad Nasri. Snabbt och väl berättar han om sin tacksamhet till livet. I dag 13 april fyller han 40 år.

Övrigt2010-04-13 09:24

Det var inte kriget som drev honom från hemstaden Bagdad. Det var omsorgen om döttrarna. Att ha fått två handikappade barn har gjort honom till en annan människa förklarar han.

- Vi har lärt oss en massa av våra handikappade barn, de har ändrat vårt liv. De ger oss mer än vi ger dem, de ger oss inte bara kärlek, de ger oss tankar. Föräldrar till handikappade barn blir mer förstående för andra. Det har väckt oss.

Muhanad bor med fru och barn, och även mor och svärmor, i eget hus i Värmbol. I Katrineholm utövar han sitt yrke som guldsmed hos Inga Garmland. Han är även personlig assistent.

- Jag jobbade som guldsmed i Bagdad. Jag läste också på ett teknologiinstitut och lärde mig el, mekanik och konstruktion.

- Min fru läser på universitetet i Uppsala. Hon var civilingenjör. Nu läser hon till apotekare. Hon är duktigare än mig, på en massa saker!

Muhanad understryker hur tacksamma han och hans fru är mot Sverige som hjälpt dem i en svår situation.

- Vi ser det som en skuld till Sverige. Vi vill ge något tillbaka till samhället. Genom att vår familj utbildar sig kan vi ge landet tillbaka i utveckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om