När Adam Warhester fick kännedom om att det är upp till ungdomarna i Katrineholm att ta initiativet till Pride nästa år var besvikelsen stor.
‒Jag tycker att det är förskräckligt att kommunen inte kan ta tag i det. De lastar bara över ansvaret för Pride på att ungdomarna ska ta initiativet. De behöver inte ha en stor organisation för Pride, men de kan till exempel låta ungdomscoacherna söka upp ungdomar som vill vara med och arrangera.
Adam Warhester bor och arbetar i Stockholm och är uppväxt i Katrineholm. På fritiden engagerar han sig för att alla människor ska ha samma rättigheter, oavsett läggning.
Vad kan du bidra med för att få till en Prideparad 2018?
‒Många har hört av sig till mig och vill att jag ska göra Pride i Katrineholm, Jag kommer att vara där för att stötta, men jag kan tyvärr inte arrangera Pride i år. Jag kämpar alltid för våra rättigheter.
Han hoppas att kommunen tänker om och aktivt letar efter engagerade ungdomar och ger dem stöd att komma i gång. I stället för att vänta på att någon ska ta tag i det.
‒Men när det väl är Pride så är de med och viftar med flaggor, säger Adam Warhester.
Hur viktig är Pride för Katrineholm?
‒Den är jätteviktig. Pride i Stockholm har funnit i många år men jag tycker det är jätteviktigt att alla städer har Pride.
Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) uttalade sig om Pride i Katrineholms-Kuriren den 1 november. Han menar att initiativet ska komma från kommuninvånare och att det inte är en kommunal fråga.