När det var dags för grundarna av företaget att ta sig an andra uppgifter blev samarbetspartnern Ica nära, Magnus Jeppsson, tillfrågad om han ville ta över företaget.
Det blev ja och sedan några månader tillsammans är det han och sambon Hanna Seger som ansvarar för Änglarnas kök. Till sin hjälp har de tre anställda, Ingegärd Skoog, Marita Blomqvist och Britt Magnusson.
Änglarnas kök startades för fyra år sedan som ett rent cateringföretag men har på senare år även en verksamhet där det bland annat serveras frukost en dag i veckan och förhoppningen finns att återkomma med att servera afternoon tea.
Hur kommer det sig att ni tar över en cateringverksamhet?
– Vi har samarbetat under alla år med de förra ägarna och så fick vi frågan om vi ville fortsätta driva företaget, säger Jeppsson.
– De stod i vägskälet där frågan var om att växla upp eller göra något annat och nu blev det vi som får fortsätta här, berättar Hanna Seger.
Magnus Jeppsson menar att tack vare att Änglarnas kök finns som dotterbolag till Ica nära så kan butiken erbjuda ett fullservicesortiment inom catering. Smörgåstårtor, bufféer kommer att ingå från början men det finns egentligen hur mycket som helst går att göra.
– Butiken är för liten för att göra de här produkterna i och vi har inte heller möjlighet att bygga ut mer. Genom att köpa in Änglarnas kök får vi beredningslokaler och en större möjlighet att påverka företagets utveckling, menar Hanna Seger.
– Konsumenten vill köpa tid i dag och då säljer vi mer och mer vällagad färdigmat i butiken, eller så vill man ha en kasse med alla råvaror i, säger Magnus Jeppsson.
Jeppsson ser dessutom stora fördelar med läget för Änglarnas kök och Ica nära som bra med många hushåll inom närområdet. Redan i dag handlar många sin lunch i butiken. Nu kommer salladerna till exempel att kunna göras i Änglarnas kök. Butiken har 25 anställda och Änglarnas kök har drygt två.