Samtidigt tvivlar hon inte det minsta på polisens ord.
‒De har säkert andra indikationer och de vet vad de pratar om, men vi har inte märkt någonting. Vi har inte märkt att någon varit påverkad eller att någon säljer. Som gymnasierektor har jag varit med om det, men inte på högstadiet, säger Susanna Ölander Borg.
Olov Kristensson, administrativ chef på Järvenskolan Södra, har heller inte någon känsla av att det sker någon försäljning inne på skolan under skoltid.
‒Men att det förekommer kontakter är jag övertygad om, säger han.
Samtidigt arbetar skolan hela tiden förbyggande, bland annat mot eventuell droghandel.
‒Vi har 13 assistenter som rör sig i skolan värld, som är ute på rasterna. Vi har två mobila skolvärdar, säger Olov Kristensson.
Cissi Albringer är en av assistenterna.
‒Vi känner eleverna ganska väl, skapar en relation med dem. Och ser man att någonting är på gång, där elever står i klungor eller blir tysta när vi kommer, då är vi lite extra störiga, säger hon.
Många elever som Katrineholms-Kuriren har pratat med säger att de aldrig har sett eller hört talas om att det förekommer droghandel på skolan.
Två tjejer, som egentligen borde vara på en lektion, har dock en annan bild av situationen. Den ena av tjejerna berättar i förbigående att det är "skitlätt att få tag i". "De som är lite äldre än vi åker till Stockholm och hämtar och kommer hit och säljer", berättar den ena av dem. "Man kan få det i dag eller i morgon, om man vill, säger den andra".
Den ena av tjejerna berättar också att första gången hon såg droger var det just i skolans värld. "Det var sånt som man röker, det såg ut som gräs", säger hon.
Två tonårskillar på Järvenskolan Södra säger att de tycker att polisens bild är överdriven. De tror att det där med droger är mer förekommande på gymnasiet.
Erik Öberg, som är rektor på Duveholmsgymnasiet, ser ingen anledning att ifrågasätta polisens beskrivning av situationen.
‒Men vi har inte vetskap om öppen försäljning eller användande av droger på skolan, säger han.
Duveholmsgymnasiet och Katrineholms tekniska college har en gemensam handlingsplan mot droger.
På Lindengymnasiet har man också en nolltolerans för droger i skolan.
‒Situationen på skolan är en avspegling av samhället i övrigt. Jag har ingen anledning att tro att Lindengymnasiet avviker från statistiken. Enligt den finns det då 20-30 elever som använder droger, säger rektor Bengt Lind.