De har fått nytt hopp om att hitta Terttu

Don't give up, den lokala föreningen som ägnar sig åt att hitta försvunna personer, gjorde under helgen återigen en insats för att hitta Terttu, kvinnan som varit försvunnen sedan 2012.

För gruppen gäller det att vara noggrann. De vill hitta fynd, men inte förstöra bevis.

För gruppen gäller det att vara noggrann. De vill hitta fynd, men inte förstöra bevis.

Foto:

Övrigt2017-09-17 17:30

Ett tjugotal tidigare sök har inte gett dem några svar, men inför helgens sökinsats fick ordföranden och eldsjälen bakom organisationen, Lea Andersson ett mycket värdefullt vittnesmål.

– I onsdags mötte vi upp ett vittne, den personen som förmodligen sett Terttu sist. Med hjälp av dennes beskrivningar har vi kunnat kartlägga ett nytt område där vi söker nu, berättar hon.

Hon har jobbat med fallet sedan försvinnandet och att få nya uppgifter så här sent väcker givetvis hoppet hos organisationen som inte tänker ge upp.

Det nya området består av djup, snårig skog och det tar tid att finkamma det efter fynd. Lördagens sökande gav deltagarna flera mil i benen men inga nya svar.

– Vi har hittat väldigt mycket ben, men de kommer med stor sannolikhet från djur. På de ställen där vi är osäkra har vi märkt ut och ska få benen undersökta, berättar Lea Andersson.

Sökandet fortsätter under hösten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om