‒Det är så tråkigt att behöva säga nej, säger Jenny Skarstedt om rapfesten.
Hon berättar vidare att arrangemanget ursprungligen handlade om en "open mic"-kväll, där vem som helst kan gå fram till mikrofonen och rappa/sjunga.
‒Men under vägen har några band bokats, och i måndags kom det till vår kännedom att dessa band står för våldsbejakande och drogförhärligande och att polisen ses som en fientlig makt, säger Jenny Skarstedt.
Detta går inte att förena med reglerna för "snabba stålar" och för kommunens ungdomsverksamhet, som inte kan tillåta arrangemang som riskerar att skapa positiva attityder till våld eller droger eller diskriminering till exempel på grund av kön.
‒Det handlar absolut inte om censur eller att vi vill sopa något under mattan. Människor måste få berätta om sin vardag och sin verklighet. Men vi kan inte garantera att våra regler inte bryts, och det kan vi inte stå bakom, förklarar Jenny Skarstedt.
Hon säger vidare att kommunen nu försöker hjälpa ungdomarna att komma vidare med sitt arrangemang.
‒De har varit fantastiska i detta och vi vill gärna att de gör andra arrangemang. Det handlar inte om att deras musik inte får finnas. Men som kommunal verksamhet har vi regler att förhålla oss till.