Hur mycket kommunen fram till bokslutet 2012 har sparat på att lägga ner skolorna i Baggetorp och Österåker var kärnfrågan i Appelgrens interpellation.
Han ville även ha en jämförelse med vad det skulle ha kostat om man hade drivit verksamheterna vidare.
Frågan var ställd till kommunstyrelsens ordförande Jörgen Larsson (S) och han förklarade att besparingar på lokalerna och deras drift samt skolskjutsar och lokalvård var det centrala i besparingsanalysen.
Efter nedläggningen sparade man 2010 in 442 000 kronor på lokalvård för de båda skolorna.
Nedläggningen sänkte internhyran av lokalerna med totalt 1 532 000 kronor. Att man ännu inte har lyckats sälja Baggetorps skola innebär dock att man fortfarande har driftskostnader och kapitalkostnader för fastigheten.
Efter nedläggningen ökade kostnaderna för skolskjutsar med 263 000 kronor 2010.
Hur stor besparing nedläggningen inneburit vad beträffar undervisningskostnader eller stödfunktioner som exempelvis kurator och vaktmästare har inte utretts.
- Det är omöjligt att räkna på alla parametrar. För en sådan analys skulle fullmäktige bli tvunget att skjuta till pengar, underströk Jörgen Larsson under sammanträdet.
- Den här kommunen har inte traditionen eller politiken att följa upp och göra efterkalkyler, konstaterade Rutger Hallin (M) i ett inpass.
Appelgren tackade för Larssons svar, men påpekade att barn- och utbildningsförvaltningen fortfarande dras med tomma lokaler trots nedläggningarna.
- 2015-2016 ökar elevunderlaget enligt bou:s egna siffror. Varför inte passa på att renovera inför framtiden istället för att behöva ta till panikåtgärde, sade han.