Anita räddande ängel på Selaön: "Ugglorna är mina vänner"

Anita Säll har nära till naturen där hon bor i ett före detta sportstugeområde på Selaön. Så nära att det finns kattugglor nästan in på knuten. Under onsdagens hundpromenad stiftade hon närmare bekantskap med tre ungar.

Övrigt2018-07-19 19:03

– Jag fann dem alldeles bredvid där vi bor. En hittade jag på vägen, en i buskarna mellan träden på vår tomt och en på grannens veranda, berättar Anita Säll.

Eftersom ugglorna nätt och jämnt hunnit bli flygfärdiga kände Anita Säll att hon ville förhindra att trion råkade illa ut.

– Det finns vilda katter och bilar här ute, så de var lite i farozonen. Därför valde jag att sätta upp dem i trädet, en av dem blev dock lite ilsken på mig. Mamman och pappan satt högre upp och tittade på. Men de är väldigt hemtama här och inte ett dugg aggressiva – jag betraktar dem som mina vänner, annars har jag sett en uggla anfalla en harpalt i närheten, konstaterar Anita Säll.

– Senare fick jag läsa om att föräldrar knuffar ut sina ungar ur boet för att de ska lära att ta hand om sig, fortsätter hon.

Hur gick det för den unga trion?

– Jag hade koll på trädet och såg så småningom att ungarna återvände till familjen.

Vad säger du om onsdagens upplevelse?

– Det kändes helt fantastsikt. Jag ville vara en ängel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om