4H:s jubileum satte avtryck

Valla folkhögskolas matsal förvandlades till en riktig bankettsal inför 4H:s jubileumsgala. Underhållning och gemenskap blev ett festligt inslag under helgkursen för centrala funktionärer.

KK:s reporter Hilda Djupenström stod för sånginsatsen under galans inledningsnummer.

KK:s reporter Hilda Djupenström stod för sånginsatsen under galans inledningsnummer.

Foto:

Övrigt2018-01-28 00:00

De nästan 120 kursdeltagarna från Sverige fick skrida in på röda mattan till 100-årsgalan i Linköping i lördags. Efter mingel, fotografering och magisk underhållning av Philip Frondelius från Katrineholm – där 4H har sitt kansli – satte de sig till bords. 4H:s kommunikationsansvariga, Vingåkersbon Elin Elander, inledde med några ord:

– Det är otroligt kul att vi är så många och att vi alla klätt upp oss så fint. Vi kan konstatera att vi gör avtryck här och nu, precis som att ni gör skillnad varje dag i ert engagemang, sa hon.

Under kvällen delades flera utmärkelser ut, bland annat ”Årets eldsjäl” som Linn Magnusson fick med motiveringen ”Med glimten i ögat, mod och glädje står hon för vad hon tror på samtidigt som hon lyssnar och värnar om andras åsikter”.

Lukas Johansson och Samuel Kåring spelade och sjöng flera gånger under galamiddagen och det verkar vara ett mönster – många vill hjälpa till och göra skillnad.

– Pristagarna blev oerhört berörda över att motta utmärkelserna och det är ju precis det vi vill. Vi vill att de ska förstå hur fantastiska de verkligen är och jag tror att det budskapet gick fram, avslutade Elin Elander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om