3 dagar kvar

Ymnig snöyra och åtta minusgrader är inget som stoppar Anne-Louise Åhlin från Björkvik. Tappert stod hon pall vid Jetmacken i Katrineholm för att sälja julgranar.

Övrigt2010-12-21 05:00

Vilket är ditt bästa julminne?

- Förra året när min dotter Amanda var med och firade sin första julafton, hon fyller två år den 29 december. I år kommer även hennes lillebror Alexander som föddes för sju veckor sen att vara med.

Vad kan du inte vara utan på julbordet?

- Det är ju sjukt egentligen, men jag vill ha gräddfil och gräslök precis som på midsommar. Det äter jag till allt: skinkan, köttbullarna, potatisen och prinskorven. Det är bara jag som vill ha det så jag får fixa själv.

Vilken är den bästa stunden på julaftonen?

- Det är när vi åker och överraskar min pappa och hans fru klockan 05.00 på morronen, sen går vi och lägger oss och de får vara vakna. Det har vi tagit som en tradition. Sen äter vi frukost tillsammans innan vi åker hem till oss igen.

Vad skulle du göra om du fick en miljon kronor i julklapp?

- Då skulle jag hurra! (skrattar) Sen skulle jag betala lån och skulder och resa utomlands med familjen när min man Andreas är klar med årets snöjour. Han är ute och plogar på nätterna.

Stressar du på grund av julen?

- Nej, inte längre. Vi har slutat åka runt till alla på julafton. Det är lugnare så!

Plastgran eller riktig?

- Riktig förstås. I år ska jag ha en liten kungsgran.

Kan du tänka dig att arbeta under julhelgen?

- Nej, då vill jag vara med min man och barnen.

Vilken är den viktigaste jultraditionen för dig?

- Det är när vi pyntar granen ihop dagen innan julafton. Sen slår jag och min man in julklapparna på kvällen när barnen har somnat.

Vad önskar du dig i julklapp?

- En röd Kitchen Aid. Fast då behövs den där miljonen för de är dyra.

Vad missar du helst inte på julafton?

- Kalle Anka, fast jag skippar inledningen nu när det inte är Arne Weise längre. Bäst är den där snutten av en ny Disneyfilm som de visar på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om