Trötta fötter pysslas om på Äppelgården

Äppelgården erbjuder örtfotbad. Ett uppskattat initiativ bland de som vågade sticka ner sina fötter i fotbaljorna i gammaldags stil.

Österåker2012-07-18 07:20

Traditionen med årliga örtfotbad på Äppelgården startade för tre år sedan.

- Per brukar gå till mig. Jag är mycket intresserad av blommor och vi pratade om att göra något för att förena våra intressen, säger fotterapeuten Nina van Glabbeek.

Resultatet blev örtfotbad på Äppelgården som drivs av Per Stening och hans fru Eva Lindén.

- Det bästa är miljön och stämningen. Det här är bra sätt att träffa grannar, säger Åke Elgebrandt.

Framför allt är det helhetsupplevelsen som besökarna verkar uppskatta. Under fotbadet spelade trubaduren Tomas Carlsén och de fotbadande gästerna bjöds även på kaffe och smörgås. Per Stening är noga med att berätta att det inte används några fotbaljor i plast. Baljorna går i gammaldags i gammeldags stil och är gjorda av koppar, emalj eller porslin.

- Porslin är mer halt och fint invändigt, säger han.

För Solveig Lundqvist från Katrineholm var fotbadet en överraskning. När hon satte sig bilen bredvid sin syster Lilian Lundqvist hade hon ingen aning om vart de skulle bära av. Efter förmiddagen på Äppelgården är Solveig Lundqvist mycket nöjd. Hon berättar hänfört om eteriska oljor, musik och örternas dofter.

- Jag känner mig som en ny människa. Och mina fötter, de är så lena. Fast det bästa var ändå att det var överraskning, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om