Tre tonåringar allvarligt skadade efter bilkrasch

En trafikolycka inträffade utanför Nyköping under natten till torsdagen. Tre av fem personer i bilen är allvarligt skadade.

18 juli 2019 02:30

En personbil körde av oklar anledning av vägen vid Kolbro, Runtuna. Bilen körde ut på en åker och voltat.

Larmet kom till räddningstjänsten vid 01.20-tiden.

– Bilen låg på taket, i ett dike på åkern, säger Björn Hellström, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Bilen uppges ha blivit kraftigt demolerad.

De inblandade är alla i tonåren och hemmahörande i Nyköpingstrakten. En 18-årig man körde och bilen färdades även två 17-åriga pojkar, en 16-årig pojke och en 15-årig flicka.

Tre ska vara allvarligt skadade och två ska ha fått lindrigare skador, berättar polisen vid 04-tiden.

En av de drabbade fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för allvarliga skador. De andra fyra fördes till Nyköpings lasarett.

Under torsdagsmorgonen meddelades att tonåringen på Mälarsjukhuset behandlas för allvarliga men inte livshotande skador. På lasarettet i Nyköping vårdas två personer som är allvarligt skadade och två som är lindrigt skadade. Anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en utredning och mannen som körde bilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Enligt polisen finns det tecken på att någon eller några ska ha varit obältade i bilen.

– Vi har tagit bilen i beslag för att titta på vad som har hänt, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrica Andersson, Janne Strömberg