Jacob Sandgren föreslås bli nytt landstingsråd

Jacob Sandgren (S) föreslås som nytt landstingsråd från och med 1 januari med ansvar för personalfrågor. En oväntad twist för Nyköpingspolitikern.

NYKÖPING/SÖRMLAND2014-11-16 20:45

– Uppdraget känns alldeles för intressant för att säga nej till. Personalfrågor är oerhört viktiga att lyfta fram. Jag känner mig stolt, glad och hedrad! säger Jacob Sandgren, som klev av alla sina kommunala uppdrag inför valet och satsade allt på en riksdagsplats.

Efter rösträkningen stod det klart att han inte skulle hamna i riksdagen. Istället valde han att återgå till jobbet som gymnasielärare i Nyköping.

– Jag var helt inställd på det, och blev helt ställd när jag fick den här frågan av partiet för några veckor sedan. Men nu ska jag sätta i gång och läsa in mig på budgeten, och få koll på vad som står om mandatsperiodens personalsatsningar, säger Jacob Sandgren.

Det var i helgen som de sörmländska Socialdemokraternas distriktsstyrelse enhälligt ställde sig bakom förslaget att låta Jacob Sandgren ta över som personallandstingsråd efter Greger Tidlund, Trosa. Definitivt beslut fattas av landstingsfullmäktige 25-26 november.

Finns det något som kan sätta stopp för förslaget?

– Det skulle vara om landstingsmajoriteten skulle spricka. Eller om man skulle hitta några lik i min garderob, men jag tror inte att det finns några, säger Jacob Sandgren med glad röst.

Snart kommer du att möta anställda som är trött och slitna. Vad vill du göra för dem?

– Jag vill verka för bättre scheman och högre bemanning. Att beslut fattas så nära medarbetarna som möjligt, där de har möjlighet att påverka. Bidra till att skapa en attraktiv arbetsmiljö, som gör att vår personal vill stanna kvar.

Varför tror du att just du blev tillfrågad?

– Jag hoppas att det är för att jag gjort någon sorts avtryck som kommunpolitiker. En som har lätt för att samarbeta och lyssna. Jag har inte haft personalansvar tidigare, men jag har ju träffat väldigt många anställda.

Jacob Sandgren har kvar sitt uppdrag som ordförande i Vård- och omsorgsnämnden till den 1 december.

Åsa Kullgren (S), Flen, föreslås få fortsätta som landstingsstyrelsens ordförande och finanslandstingsråd. Åsa Kratz, Eskilstuna, föreslås bli landstingsfullmäktiges ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om