Miljonförlust för Ryanair – "orsaken är låga biljettpriser"

Flygbolaget Ryanair gör en förlust på över 200 miljoner kronor under det senaste kvartalet. Pressade priser på biljetter är orsaken, enligt bolaget.

4 februari 2019 11:34

På söndagen meddelade Ryanair via sitt intranät personalen på bland annat Skavsta att nedskärningar är att vänta under våren, enligt uppgifter i DN.

I dag, måndag, presenterade flygbolaget sin rapport för kvartal tre i det brutna räkenskapsåret för 2018/2019. Inte heller rapporten är någon munter läsning.

Ryanairs vd Michael O´Leary är inte nöjd över resultatet:

– Förlusten på 20 miljoner euro är en besvikelse, men vi är trygga med att den berodde helt och hållet på vikande biljettpriser. Det innebär att våra kunder kan erhålla rekordlåga priser, vilket är bra för nuvarande och framtida trafiktillväxt, skriver han i ett pressmeddelande.

Även om flygbolaget gör en förlust så ökade omsättningen med nio procent jämfört med samma kvartal året innan.

Enligt Ryanair beror förlusten på att en överkapacitet inom flyget har lett till pressade biljettpriser, samtidigt som priset på olja har ökat.

Som en konsekvens av den minskande lönsamheten har Ryanair stängt sina baser i Bremen och i Eindhoven och basen i Niederrhein har bantats kraftigt.

I pressmeddelandet står det ingenting om nedskärningar på Skavsta. Enligt de uppgifter som DN har kunnat presentera kan nedskärningar på Skavsta komma efter påsk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roger Sundberg

Ämnen du kan följa